ARTICOLE, PREZENTARI

 

PACTUL PENTRU ENERGIE

Marţi, 5 martie 2013, la Academia Română a avut loc întâlnirea finală de validare a Pactului pentru Energie, o inițiativă a mediului de afaceri, a societății civile și a mediului academic sub egida și coordonarea Academiei Române.

După consultările care au avut loc la începutul acestui an (mese rotunde şi sondaj online) și validarea în cadrul acestei întâlniri, Academia Română va prezenta autorităților documentul conținând principiile care trebuie să stea la baza unei noi strategii energetice, drept propunere a experţilor din sectorul energiei către decidenții politici.

Citește detalii de la Întâlnirea finală de validare.

CERINȚE SPECIFICE CLĂDIRILOR PUBLICE ȘI REZIDENȚIALE ÎN DIRECTIVA 27/2012 UE PRIVIND EFICIENȚA ENERGETICĂ

În cadrul proiectului “Îmbunătățirea eficienței energetice în gospodăriile și comunitățile cu venituri reduse din Romania”, coordonat de UNDP si MDRT în parteneriat cu MMP si AAEC, am efectuat în data de 21.12.2012 instruirea unui număr de cinci specialiști din cadrul IPCT Instalații.

Prezentarea a avut ca obiectiv familiarizarea cu prevederile specifice domeniului clădirilor publice și rezidențiale, așa cum sunt ele reflectate de Directiva 27/2012 UE privind eficiența energetică.

Citește prezentarea Directiva 27 EE UE

 

CONSIDERAŢII ASUPRA CONSUMURILOR DE ENERGIE CALCULATE ŞI FACTURATE LA BLOCURILE DE LOCUINŢE REABILITATE TERMIC

Articolul a fost prezentat in cadrul celei de a Vl-a Conferinte Nationale a AAEC – Eficienta Energetica in Cladiri, 26-27 octombrie 2012, Craiova si a fost publicat in volumul Conferintei si in revista EuroHeat & Power Romania nr. II/2012.

Lucrarea face o analiza a consumurilor de energie pentru încalzire şi apa calda – consumuri de energie facturate şi calculate, înainte şi dupa reabilitarea termica a doua blocuri de locuinte din Bucureşti (Calea Grivitei 226 – bloc 5 şi Calea Grivitei 222 – Bloc 7), cuprinse în Programul de reabilitare termica realizat de Primaria Sectorului 1 Bucureşti, prin comparatie cu consumurile de energie termica ale unui tronson de bloc nereabilitat termic (Calea Grivitei 224- Bloc 6, scarile A, B, C), similar cu cele doua blocuri analizate.

Citeşte articolul: STUDIU DE CAZ

3 Comments to "ARTICOLE, PREZENTARI"

 1. Dia's Gravatar Dia
  17/03/2013 - 10:47 | Permalink

  Carmen, multumesc !
  Extrem de binevenite informatiile.
  Intrebarea mea este : cum ne asiguram ca avem parte de o treaba bine facuta, daca ne hotaram sa spunem “da” izolarii exterioare a apartamentului? Am citit si am auzit multe lucruri negative despre reabilitarea termica. Unora chiar le pare rau ca au facut-o….
  Multumesc!

Lasa un Comentariu